Gammel bunker på tomta

Under småbruk-jakten kom vi over dette småbruket i Sørskogbygda på Finn. Det så utrolig koselig ut og akkurat det vi lette etter. Så var det en liten morsom detalj i annonsen hvor det sto “Det er også funnet en gammel bunker på eiendommen”. Fantasien gjorde sitt videre.

pWO2vte.jpgPå visning spurte vi da eier, hva er dette med den bunkeren egentlig? Hun fortalte da at under hogst av skog høyere opp på tomten, fant de en gammel gjengrodd bunker. HERREGUD SÅ SPENNENDE! Hun visste ikke helt hvor den lå selv, og kunne ikke si så mye mere.

Så.. For å gjøre historien litt kortere så. Småbruket ble kjøpt, leilighet på Tranby solgt, og vi var plutselig eiere av et småbruk på Finnskogen. NÅ skulle vi på bunker-jakt. Da vi endelig fant bunkeren ble det kanskje litt mere latter enn tilfredsstilte forventninger. Det var da virkelig ikke en bunker, men rett og slett en gammel fangsgrop.

12075081_1478239532506127_2334894346111782406_n

Jeg syns jo selv det egentlig er enda kulere at det var en gammel gjengrodd fangstgrop på eiendommen. Spor etter fortidens jegere. Det hadde vokst et tre som hadde brytt seg gjennom steinen og den har rast fra flere sider.

Fangstgrop ble brukt for fangst av elg og villrein før i tiden. Det var også en variant for fangst av ulv. Det kom et forbud mot bruk av fangstgrop i 1863.

Nå skal det sies at ingen profesjonelle har vært å sett på gropa, men en ting er sikkert… Det er ihvertfall ingen bunker! Vil herved ta på meg clickbait-dronning kronen, skal bare stjele den fra Mammaen til hun Michelle først.

/Veronika

Foto 1: Lånt fra Google for å illustrere mine forventninger

One thought on “Gammel bunker på tomta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s